4gamers.be

DayZ Origins is een nieuwe mod voor Arma 2

Door Jay, 28-01-2013 13:11

Arma 2 heeft er weer een nieuwe mod bij, DayZ Origins genaamd. Dat doet natuurlijk erg denken aan DayZ, de immens populaire mod van Dean "Rocket" Hall die intussen wordt omgevormd tot een Standalone game. DayZ Origins haalde uiteraard inspiratie bij DayZ, maar heeft er voor de rest niet veel mee te maken. Zombies zijn uiteraard een raakpunt, maar voor de rest zijn er wel wat verschillen.

DayZ Origins draait op een aangepaste versie van de Taviana community map en bevat een afgelegen eiland genaamd Survival City. Hier hebben rijke overlevenden een vestiging gebouwd die bewaakt wordt door sterke huurlingen. Als je erin slaagt binnen te geraken, kan je met heel wat leuk wapentuig gaan lopen, maar een makkelijke opdracht is dat natuurlijk niet. De game bevat verder ook een zekere Patient Zero, een superzombie die vermoedelijk de oorzaak is van de infectie. Hem te pakken krijgen zou een geneesmiddel tegen de infectie kunnen opleveren. Andere features zijn voertuigen die door overlevers zijn gemaakt uit schroot, wat toch een contrast is met de militaire voertuigen van DayZ, en een levelsysteem.

Door de introductie van Patient Zero en Survival City trachten de makers het spel een doel mee te geven en samenwerking tussen spelers te stimuleren. Een leuke poging natuurlijk, maar dat de game door de naamkeuze teert op het succes van DayZ wordt niet door iedereen goed onthaald. Wil je de mod zelf eens testen, dan kan dat hier.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.