4gamers.be

Meest gevolgde games van 2013 - 4Gamers Heartbeat

Door papfles, 30-12-2013 00:03

Weg met die eigenzinnige persoonlijke meningen die toch allemaal op niks trekken omdat ze niet overeenkomen met wat je zelf denkt. Tijd om een neutralere versie te zoeken van wat nu eigenlijk de games van 2013 waren, puur uit interesse. Daar waar Google een enorme schat aan links, zoektermen en weten-wij-veel welke andere gegevens kan benutten om een beeld te schetsen van de populairste games en apps, gaan wij hier uit van onze 4Gamers Heartbeat.

Wat? Onze Heartbeat, dat icoontje bovenaan de site (voor zij die ingelogd zijn). Het geeft je meteen alle informatie die je zelf wil hebben, gaande van reacties op jouw berichten, pluspunten op jouw berichten en alle nieuwtjes over games die je zelf hebt gekozen. Dat laatste doe je door onderaan nieuwsberichten games te volgen, zoals we ook duidelijk maken in onze dagelijkse [Games van 2014]-specialreeks.

Als we echter even achteruit kijken en enkel kijken naar de games van 2013, dan kunnen we zien welke games op het meeste interesse konden rekenen hier op 4Gamers, toch in die mate dat gebruikers het de moeite vonden om die games te volgen.

20. Dead Space 3

20 volgers

Het derde avontuur van Isaac werd niet meteen al te positief onthaald bij de release en stond ook voor torenhoge verwachtingen, want EA sprak over de noodzaak om vijf miljoen exemplaren aan de man te brengen. Dat men daarbij enerzijds het shooterpubliek probeerde aan te spreken, iets wat de fans van de oorspronkelijke survival horrorgetinte gameplay niet zinden, bleek niet meteen deugd gedaan te hebben.

Dead Space 3 screenshot

19. Pokémon Y

20 volgers

Puur toeval, maar als het aankomt op Pokémon X en Y blijkt dat Y net iets populairder is bij de 4Gamers-volgers, al heeft dat ongetwijfeld te maken met het feit dat de informatiebox onder elk artikel waarschijnlijk sneller Pokémon Y toonde in plaats van Pokémon X. Wat het ook was, waar Pokémon al 2 jaar onze Clash of the Franchises weet te winnen, moet het hier toch tevreden zijn met een 19e plaats.

Pokémon X screenshot

18. Splinter Cell: Blacklist

23 volgers

Eender welke methode Sam ook gebruikt om voorbij de tegenstand te geraken, het is maar bij 2 games gelukt en daarom strandt hij ook op de 18e plaats. Ook Ubisoft was zelf wat teleurgesteld, want ze hadden (qua verkoop) ook wat meer verwacht van onze geheime agent. Tijd om de vaardigheden nog wat te trainen, want als de terroristen eenmaal door hebben wat je wil doen, zal ook Sam het onderspit moeten delven.

Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist screenshot

17. Metro: Last Light

25 volgers

Als je al zoveel jaar onder de grond moet leven, dan wen je aan de duisternis en dat lijkt ervoor gezorgd te hebben dat 4A Games wat hoger is geraakt dan Sam Fisher. Gedrochten neerknallen en mogelijke interne twisten gaan oplossen gaan hand in hand (en vergen vaak ook gewoon dezelfde oplossing: knallen) in deze post-apocalyptische game. Waarschijnlijk onthouden heel wat mensen het spel vooral van het feit dat de Ranger DLC behoorlijk wat controverse creëerde.

Metro: Last Light screenshot

16. God of War: Ascension

25 volgers

Kratos begint een tikkeltje moe te worden en zijn agressieve buien lijken ook steeds minder indruk te maken. Na het sublieme God of War III is hij deze keer precies wat ziekjes. Ook Gears of War, ongeveer gelijktijdig verschenen en vaak bron van verwarring gezien de afkorting, had wat last van kwaaltjes, waardoor de exclusives-clash een beetje tam overkwam. Minder indrukwekkende scènes en een multiplayer die niet meteen brokken maakte, leveren een 16e plek op.

God of War: Ascension screenshot

15. Saints Row IV

28 volgers

Saints Row: The Third werkte bijzonder goed. Een buitenaards sausje over die game en hopsa, Saints Row IV is enigszins geboren. Nog altijd knotsgek en met extra vaardigheden gewapend moest het mensen overtuigen om weer uren met The Saints rond te lopen, vliegen, schieten en rijden. De stap van SR III naar SR IV was misschien niet al te groot, maar een reuzendildo kan niet genegeerd worden en een dubstepwapen al zeker niet.

Saints Row IV screenshot

14. Batman: Arkham Origins

31 volgers

Wederom een sequel van een populaire gamereeks, al is Batman: Arkham nog niet eens zo oud als franchise. Bovendien doorbrak de reeks het taboe dat superheldengames altijd slecht waren. Een andere studio aan het roer leverde toch net iets te weinig extra's op en het spel leek ook vooral te bouwen op wat we de afgelopen games al mochten meemaken. Nu ja, elke kans is goed om als een halve gare door de woonkamer te springen en "I am Batman" te knorren.

Batman: Arkham Origins screenshot

13. Beyond: Two Souls

32 volgers

Heavy Rain had de lat bijzonder hoog gelegd voor Quantic Dream en dankzij grote namen als Ellen Page en Willem Dafoe leek men qua acteurs al een stap vooruit te zetten. Toch liet Beyond: Two Souls heel wat mensen met een minder overweldigend gevoel achter. Misschien toch geen bovennatuurlijke zaken meer in de volgende game steken, Quantic? Of nog meer Ellen Page?

Beyond: Two Souls screenshot

12. Crysis 3

41 volgers

Het voorjaar werd gekenmerkt door heel wat drietjes en deze Crysis 3 was de volgende in het rijtje. Grafisch is Crytek bijzonder sterk in wat het doet, maar toch lijkt het toch maar niet te lukken om het geheel op datzelfde niveau te krijgen. Net zoals Dead Space 3 waren er hier grote verwachtingen, maar kon het spel ze niet meteen inlossen, wat wel waar was voor heel wat titels in het eerste deel van 2013.

Crysis 3 screenshot

11. Company of Heroes 2

41 volgers

Deze Company of Heroes 2 is de eerste pc-exclusive in ons overzicht. De klassieke RTS kreeg een vervolg vol vrieskou, Duitsers en Sovjets. De Russen waren echter niet blij met de manier waarop hun volk werd weergegeven in het spel en een boycot volgde al snel. Gratis reclame zou je kunnen denken, maar toch niet meteen een positieve evolutie, aangezien de Russische verdeler besloot om het spel niet meer uit te brengen.

Company of Heroes 2 screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.