4gamers.be

Dollar Dash

Door Dae Jim, 14-03-2013 00:00

Geld witwassen in Dollar Dash?

[Gespeeld op Xbox 360]


Iedereen heeft wel eens stoute dromen om erg veel geld te stelen. Voor de meerderheid die zulke dromen niet echt laat gebeuren, is er Dollar Dash. In dit spel speel je als een bandiet tegen drie andere online spelers of overdreven goeie A.I. bots om zo snel mogelijk een bepaald aantal dollars te hebben. Doe hierbij wat wapens en unieke mappen met dodelijke vallen bij en je hebt op papier een zeer leuke game.

Ontwikkelaar Kalypso bestempelt Dollar Dash als een Bomberman-killer en we kunnen toegeven dat ze in ieder geval een poging gedaan hebben om aan de knieën te komen. Klinkt negatief, maar echt veel goed kunnen we niet schrijven over een spel dat sneller saai is dan vijf uur aan een stuk te zitten luisteren naar een vuvuzela. Desondanks hebben we toch volgehouden en Dollar Dash gespeeld tot we in een diepe slaap zijn gevallen. Het ligt grotendeels aan het feit dat het spel online niet erg populair is met amper 1000 man op het leaderboard. Hierdoor moet je het regelmatig enkel moet uitvechten tegen A.I. bandieten. Het probleem is dat deze criminelen veel te goed zijn in alles wat ze doen en lijkt het dat ze het enkel maar op jou gemunt hebben. Als je dan uiteindelijk een match kunt beginnen met echte spelers is het spel al direct een pak leuker.

Dollar Dash screenshot

Het spel heeft drie verschillende modi. In de mode “Dollar Dash” moet je als eerste een bepaald aantal dollar stelen en veilig wegbrengen naar je auto. Andere spelers kunnen echter jouw geld afnemen door je aan te vallen met allerlei wapens, zoals grote rotsblokken, raketten, sneeuwvlokken of een brandblusapparaat. Neem het van ons aan dat het bijzonder hard vloeken is als je nog maar minder dan één meter te lopen hebt en iemand je aanvalt met sneeuwvlokken. Je kan perfect het hele spel de nummer één zijn met ruim voldoende voorsprong om dan toch nog als laatste te eindigen. “Hit'n Run” is de tweede mode die zich enkel focust op het vechtsysteem. Voor elke speler die je even bewusteloos maakt, ontvang je punten en zoals je al kunt raden is het de bedoeling om zoveel mogelijk spelers uit te schakelen.

Deze mode toont het grootste probleem van Dollar Dash: het vechtsysteem is niet bepaald goed uitgewerkt. Je kan dan wel veel verschillende wapens hebben, maar het plezier is er al snel uit als je ze niet handig genoeg kunt gebruiken. De laatste game mode heet “Save The Safe” waarbij je om ter langst een geldkluis probeert vast te houden. Het is wel een zeer moeilijke mode die in onze mening compleet overbodig is. Enige strategie kun je niet bedenken, want eens je de safe in je bezit hebt ben je ze al na 54 nanoseconden kwijt. Het komt er op neer dat enkel de mode Dollar Dash waard is om te spelen, want in de andere modes is het een ramp om andere online spelers te vinden en tegen A.I. bots is het leuker om vijftig ajuinen fijn te snijden.

Dollar Dash screenshot

De game modi spreken niet echt tot de verbeelding, dus is het enigste wat je in Dollar Dash doet rondlopen terwijl je honderden dingen probeert te ontwijken. Je loopt naar het geld, je loopt naar wat wapens, je loopt naar je vlucht auto of boot, je loopt achter een andere speler. Wat wel enigszins logisch is, is dat je trager loopt naarmate je meer geld vast hebt. De vraag is of het in dit spel had gemoeten, aangezien het de balans niet meteen verstoort, op eendere manier men het ook had ingevoerd.

Tegenwoordig kun je in elk spel je karakter aanpassen en in Dollar Dash is dat niet anders. Het brengt wel een welgekomen manier om je eigenheid in het spel te brengen, al is het redelijk beperkt gehouden met verschillende accessoires. Meer dan de helft van de spelers loopt rond met een hockeymasker en een zwarte hoed, dus veel verschil zul je niet tegenkomen. De grafisch cartoon-achtige setting is wel gepast voor het spel, maar je moet echter geen Tomb Raider-achtige wow-momenten verwachten, want het had even goed ook op een PS2 afgespeeld kunnen worden. Tijdens het menu loopt er een typisch gangsterliedje dat dertig seconden lang afspeelt en daarna opnieuw begint. Over de geluideffecten kunnen we niets slechts of positiefs meedelen, want het is allemaal zoals je zou verwachten (buiten het repetitieve muziekje in het menu dan).

Conclusie

Dollar Dash is een typisch arcadespel dat je enkel maar voor een paar minuten gaat spelen om daarna maanden te vergeten en dan nog eens opzet omdat je er toevallig aan terug denkt. Het mist een boeiend vechtsysteem, maar vooral een fungehalte. Dollar Dash is jammer genoeg geen aan te raden spel, al zeker niet voor 800 Microsoft Points of €10 op PSN.

Positief

  • Een manier om de slaap te vatten ...
  • Leuk voor een uurtje met vrienden
Score
37/100

Negatief

  • ... saai
  • vecht systeem
  • de balans van de A.I. bots
Grafisch
41%
Geluid
52%
Fun
28%
Gameplay
31%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.