4gamers.be

E3: Eerste impressies - deel 1

Door papfles, 10-06-2011 13:00

Door op de E3-beurs zelf rond te lopen, krijg je vaak zaken te zien die je van thuis uit niet te zien krijgt. Heb je dan ook nog eens een mediabadge en wat afspraken bij ontwikkelaars, dan krijg je de zogenaamde BCD's, duidelijker gekend als "behind closed doors"-sessies. Deze sessies zijn altijd "geen foto's, geen beelden", maar geven de journalist wel de mogelijkheid om games al eens te zien of te spelen, nog voor ze aan het grote publiek worden getoond. Wat we op de eerste dag van E3 hebben gezien? Dat geven we jullie nu mee in een heel korte preview-ronde. Uitgebreidere previews volgen nog, maar nu weten jullie toch al een tikkeltje meer.

Battlefield 3


DICE hoeft niet al te veel te doen om de FPS-fans al te overtuigen en dus focust de ontwikkelaar zich hier op alle nieuwigheden die in het spel vervat zitten. Het leukste van deze sessie? Hands-on met de pc-multiplayer van Battlefield 3.

Bereid je maar voor op sessies waarin je objectives steeds veranderen en je het slagveld tot een puinhoop kan herleiden. Met zijn 20 liggen knallen en in teamverband vooruit duwen tot je (een van) je doelwitten hebt bereikt, het belooft weer verslavend te worden.

Battlefield 3

SSX


Snowboarding is back, met boothbabes to boot. SSX heeft een aantal bijzonder interessante technologieën onder de motorkap steken en lijkt daarmee wel goed op weg te zijn om een leuke SSX te maken. Wat dacht je van een engine die rekening houdt met de sneeuw die je lospeutert en die vervolgens ook nog eens rekening houdt met de sneeuw die die sneeuw dan weer losmaakt en vervolgens... je snapt het wel: lawine-gevaar dus.

FIFA 12


Weer een telg van de voetbalreeks, weer ettelijke miljoenen in verkoop. Onterecht volgens sommigen? Toch niet als je deze FIFA 12 hebt gespeeld. De nieuwe Impact Engine maakt het spel echt veel aangenamer om te spelen, ook voor eventuele Fifa-haters. Het realisme is verhoogd: Tackles zien er soms miserabel slecht uit en soms zijn ze spitsvondig doeltreffend. De bal afschermen en er toch nog iets mee kunnen doen, is ook een leuke nieuwigheid. Meest opvallende (al is het misschien behoorlijk nutteloos): de bal botst veel meer rond op het veld, in plaats van dat quasi elke voetballer magistrale passes kan geven als op een biljartvlaklaken.

FIFA 12

Need for Speed: The Run


Zowat een jaar of twee geleden zei men bij EA dat Need for Speed minder regelmatig zou verschijnen en dat men meer zorg zou dragen voor de reeks. Dat eerste is nog niet echt tot uiting gekomen, maar dat tweede lijkt wel te lukken. Gooi een vleugje Burnout, de ervaring uit NfS: World en een dosis Driver in een auto en je krijgt Need for Speed: The Run. Origineel is het zeker.

Need for Speed: The Run

Saint's Row: The Third


Prijs voor "meest overdreven game" gaat sowieso naar Saints Row: The Third. Wat dacht je van handschoenen die mensen gewoon tot pulp slaan in één slag? Of ettelijke manieren om met al je wapens mannen (en vrouwen) in hun kruis te slaan? Voor mensen die zich vervelen is er nog een leuk autootje dat mensen kan opzuigen en ze vervolgens kan katapulteren. Daar is nog een stukje muur dat nog niet rood ziet... opgelost.

Saint's Row: The Third

Lord of the Rings: War in the North


Je eigen fellowship samenstellen en met zijn drieën Aragorn helpen in zijn strijd tegen het kwaad is wat je mag doen in deze LotR: WitN. Deze actie-RPG met co-opmogelijkheden, splitscreen en de keuze om eender wanneer gewoon mee in het spel te springen, lijkt een mooie toevoeging te zijn aan het universum van Tolkien. De vrouwelijke ontwikkelaar die uitleg gaf, krijgt in elk geval de prijs voor meest enthousiaste begeleidster.

Lord of the Rings: War in the North

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.