4gamers.be

[GC] Hands-on: Far Cry 3

Door Goofus, 03-09-2012 00:03

Alle gekheid op een stokje in Far Cry 3

 

Far Cry is een franchise die je vanaf het begin al een sandbox-spelervaring wou laten beleven in een wilde jungle. De eerste twee games zijn daar met wisselend succes ook in geslaagd, maar na onze hands-on op Gamescom geraken we er meer en meer van overtuigd dat Far Cry 3 wel eens zou kunnen uitgroeien tot hét pronkstuk van de reeks. We werden tijdens deze demo geconfronteerd met een roedel wilde honden die een geit genadeloos afmaakten, met enkele wilde beren waar we iets te dicht bij in de buurt kwamen en met een uitgehongerde tijger die we los lieten gaan op een groepje onwetende bewakers. Zeg nu zelf: hoe wilder kan een jungle nog worden?

Op Gamescom kregen we achter gesloten deuren voor de eerste keer een hands-on van Far Cry 3 voorgeschoteld die ons ook echt vrij liet in de grote open spelwereld. We kregen ongeveer een dertigste van de volledige map ter beschikking, waarin we ongeremd onze zin mochten doen. Zoals verwacht was de sessie van een half uurtje daarvoor veel te kort, wat je al een beetje een idee geeft over hoe immens groot het Far Cry 3-universum wel zal zijn.

Far Cry 3 screenshot Far Cry 3 screenshot

Voor we echt de actie konden beginnen opzoeken, moesten we eerst even afrekenen met een vervelend probleem. De minimap van het gebied waar we gedropt werden was helemaal blurred, waardoor het een goed idee leek om onze strooptocht te beginnen bij het zoeken van de radiozendmast in deze regio. Aan de top van elke radiotoren in de game zit immers een uitkijkpunt van waar je de omgeving kunt overschouwen, waardoor je de minimap van die regio vrijspeelt. Dat concept werd geleend van de buren van Assassin’s Creed en hoewel we het deze keer zonder de lenigheid van Altair of Ezio moesten rooien, vonden we het concept ook best passen binnen in de junglesetting van Far Cry 3.

Zoals je zou verwachten van een actiegame was het pad naar de toren helemaal geen zondagswandeling en we kwamen dan ook vrij snel in contact met de eerste vijanden die ons met machinegeweren te lijf gingen. Eens aangekomen op de klif waar de toren zich bevond, werd al snel duidelijk dat de klim naar de top niet zomaar een kwestie zou zijn van een trap of een laddertje oplopen. Het synchroniseren van de radiotoren vereist behoorlijk wat platforming en er werd ons verteld dat de moeilijkheid daarvan ook gestaag zal oplopen naarmate je dieper de jungle intrekt en progressie maakt in het verhaal.

Far Cry 3 screenshot Far Cry 3 screenshot

Met een volledig open (stukje) wereldkaart op zak en een heleboel icoontjes die nieuwe missies en uitdagingen toonden, zetten we koers naar het dichtstbijzijnde kamp van de piraten die ons in dit deel van de jungle het leven zuur zouden maken. Door een kamp te bevrijden van vijanden, verandert ook het kleurtje van dat territorium op je minimap zodat je je dominantie in de spelwereld ook visueel kunt opvolgen.

Dankzij het openen van alle kisten die we bij de raid op de radiotoren waren tegengekomen, beschikten we ondertussen over pijl en boog, waardoor we besloten om het deze keer eens wat voorzichtiger aan te pakken dan met knallende geweren de hoofdingang van het kamp te bestormen. Wat we ten allen prijze wilden vermijden was dat de bewakers van het kamp versterking zouden kunnen roepen via de zendmast die centraal stond opgesteld, dus een eerste pijl  was bestemd voor het communicatiemechanisme onderaan de paal. Ondertussen hadden we dankzij onze verrekijker al een goed beeld gekregen op de troepensterkte in het kamp. Je kunt immers elke vijand die je ziet markeren (zodat je ze kunt volgen op je minimap) en een icoontje boven hun hoofd verraadt ook hun klasse. Zo weet je meteen of je te maken hebt met een normale soldaat, een sniper of een vijand met zwaarder geschut.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.