4gamers.be

Assassin's Creed III

Door GuerrillaDawg, 26-03-2012 18:00

Een verrassing is het niet als je uiteindelijk de bevestiging krijgt dat er een nieuwe telg in de Assassin’s Creed-saga verschijnt. De afgelopen jaren mochten we al heel wat bloed van onze blades vegen, maar de wereld blijft maar plotten smeden en achterbaks gedrag vertonen en dus is het weer aan ons om de (dolk)puntjes op Assassins’s Creed III te zetten.

De Nieuwe Wereld

Nog voor er überhaupt iets werd gezegd, vlogen de geruchten al het internet rond: de Amerikaanse Revolutie, een nieuwe Assassin, weetjes hier, geruchten daar. Julien Laferrière, associate producer van deze Assassin’s Creed III, steekt snel alle geruchten neer door een afbeelding te tonen, gevolgd door een eerste trailer. De Amerikaanse Revolutie spat van de afbeelding en de snelle opeenvolging van Boston in 1775, New York in 1776, sneeuw, musketten en grote Britse en Amerikaanse legers die elkaar belegeren, maken het nogal duidelijk. Het wordt eind dit jaar dus tijd om Amerika (on)veilig te maken.

Assassin's Creed III screenshot

Het team achter Assassin’s Creed en Assassin’s Creed II werden meteen na de afwerking van deze laatste overgebracht naar de ontwikkeling van deze titel. Assassin’s Creed III zal bij lancering meer dan 3 jaar in ontwikkeling zijn geweest, met het meest ervaren team ooit aan het stuur en met een verdubbelde productiecapaciteit. De lat ligt weer een stuk hoger, als we de trailers en gameplaybeelden van deze sessie in het achterhoofd houden, en dus wordt er niks aan het toeval overgelaten. Boven op de ervaring en de verhoogde capaciteit is er ook een nieuwe engine klaargestoomd, gebaseerd op de Anvil engine: Anvil Next.

De tweede trailer, waarin we ons hoofdpersonage – de half-indiaan Connor – met heel wat cinematisch gevoel vlijmscherp zien uithalen, door de sneeuw zien lopen, voor hij de bomen opzoekt en er door laveert alsof er niks in de weg staat, demonstreert de grafische pracht van de engine. Het enigszins gedateerde van de vorige (twee) Assassin’s Creed-telgen wordt nu wel weggeveegd, zeker als je later nog mist, sneeuw en regen over het terrein ziet hangen en dwarrelen.

Connor-niet aan doen

Connor, het personage dat je 30 jaar mag volgen in deze Assassin’s Creed III, van 1753 tot 1783, heeft gemengd bloed. Als half-Mohawk, half-Engelsman moet hij lijdzaam onder ogen zien hoe zijn eigen dorp wordt aangevallen en al snel wil hij wraak nemen. Daardoor belandt hij bij de Assassins en wil hij ook nog eens de Templars (die uiteraard ook van de partij zijn) ervan weerhouden hun doel te bereiken.

De nieuwe omgeving zorgt er natuurlijk ook voor dat je nieuwe obstakels voor de kiezen krijgt. Sneeuw is er eentje van, maar ook een enorm bosgebied met tal van dieren en de opkomst van de musket zorgen voor problemen, zowel voor Connor als voor het designteam. Gesteund door de Anvil Next-engine krijgt Connor heel wat meer bewegingsvrijheid, waardoor hij als een gezwinde hinde door de bossen kan lopen, springen, slingeren en zwieren. Snelheid is voor een Assassin van immens belang en dankzij zijn roots kan hij zich dan ook geruisloos en razendsnel van boom tot boom bewegen om dieren en mensen te vermijden of net op te zoeken zonder op te vallen.

Assassin's Creed III screenshot

Zo zien we hem, na een grafisch indrukwekkende en naadloos geïntegreerde CGI-scène, een beer vellen, wiens adem we door het scherm konden voelen, en een groepje van vijf Britse soldaten te lijf gaan. Zijn finesse qua bewegingsvrijheid, de kleine zetjes en duwtjes tegen muren, meezwiepende takken en beter gecoördineerde vijanden, de mogelijkheid om simpelweg links en rechts weg te stappen en tegelijkertijd de snelheid te behouden, twee wapens tegelijkertijd te hanteren, deze zetten samen zorgen ervoor dat hij ongeschonden zijn tegenstanders bereikt om vervolgens met zijn tomahawk er een paar om te brengen. De kers op de taart is als één tegenstander nogal ongelukkig een bijl in zijn nek krijgt, dichterbij getrokken wordt, om vervolgens vakkundig te worden afgemaakt door een trap op de trekker van een musket die wel heel subtiel hemelwaarts geplaatst stond. Zoals gezegd, bijzonder cinematisch opgebouwd, maar wel heel aanlokkelijk om meteen zelf eens uit te voeren.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.