4gamers.be

2012: Capcom

Door Jay, 11-01-2012 16:11

2011 was een goed jaar, maar wel een jaar dat inmiddels al achter ons ligt. Het is dan ook uitkijken naar wat in de toekomst ligt en dus houdt 4Gamers een vergrootglas boven enkele uitgevers. We overlopen de grootste kleppers die gepland staan voor 2012, maar kijken ook verder dan wat zeker is. Zo zijn we niet verlegen om wat speculaties, die de ene keer al wat beter onderbouwd zullen zijn dan de andere. Vandaag aan de beurt: Capcom.

Resident Evil: Revelations

Release: 27 januari 2012


Jill Valentine en Chris Redfield verschijnen terug op het toneel in deze Resident Evil: Revelations, de 3DS-game die tussen nummer 4 en 5 geplaatst mag worden. Chris is al meteen weer verdwenen en dus mogen wij als Jill op zoek naar haar collega. De tocht brengt ons naar de Middellandse Zee en uiteraard krijgen we te maken met biologische virussen en de gevolgen daarvan.

De focus lijkt weer op horror survival te liggen in plaats van op weinig beangstigende actie, dus fans van de oude games kunnen deze op hun lijstje zetten. Dat bepaalde sites hem al bestempelen als een volwaardige Resident Evil 6 legt de lat meteen ook een pakje hoger.

Resident Evil: Revelations screenshot Resident Evil: Revelations screenshot

Asura's Wrath

Release: 24 februari 2012


Hack & slashen is voor Capcom allerminst onbekend terrein. Zo heeft het Devil May Cry in zijn arsenaal zitten en voor sommigen zou ook Monster Hunter onder deze noemer gezet kunnen worden. Sowieso komt daar binnenkort Asura’s Wrath bij, al zou het spel wel eens iets te Japans kunnen zijn voor de gemiddelde Europeaan.

Extravagante personages, overdreven scènes, bizarre designkeuzes, voor de ene absolute genialiteit, maar voor de andere misschien net dat tikkeltje te vreemd. Het valt dan ook af te wachten hoe Asura's Wrath hier onthaald zal worden, al is het voor de fans ongetwijfeld een mooie aanloop naar de reboot van DmC.

Asura's Wrath screenshot Asura's Wrath screenshot

Devil May Cry HD Collection

Release: 3 maart 2012


Wil je Asura’s Wrath geen kans geven of bevalt de stijl van het spel je niet, dan kan je altijd teruggrijpen naar de klassiekers onder de hack & slashers. Zo zal Capcom ook op de kar van HD Collections springen door Devil May Cry opnieuw uit te brengen en Dante een nieuwe jas te geven.

Mensen die nu al liggen te vloeken, zuchten en jammeren bij wat Ninja Theory aan het doen is met DmC, kunnen al hun frustraties botvieren op de hulpeloze tegenstanders in de eerste drie Devil May Cry-games. Uiteraard is de HD Collection ook ideaal voor mensen die de reeks nooit verkend hebben en ertegen opzagen oude consoles weer uit de kast te moeten halen.

Resident Evil: Operation Raccoon City

Release: 23 maart 2012


In maart verschijnt Resident Evil: Raccoon City, een spin-off die het genre van de tactische shooter naar de Resident Evil-reeks brengt. Voor het spel wordt samengewerkt met de mannen achter de SOCOM-reeks, wat duidelijk blijkt uit de gameplay. Fans staan vooralsnog erg sceptisch tegenover de titel, daar er van de gekende sfeer van de reeks weinig terug te vinden is. De cutscenes en verhaaltrailers doen veel goeds vermoeden, maar over de feitelijke gameplay worden vragen gesteld. Het zal dan ook afwachten zijn of Operation Raccoon City stand weet te houden.

Voor wie het trouwens niet zou weten: Operation Raccoon City vertelt wat er allemaal gebeurd is in Raccoon City, vlak na het uitbreken van het virus. Umbrella heeft een team naar het stadje gestuurd om bewijsmateriaal te vernietigen, wat ook het elimineren van overlevende inhoudt. Op die manier krijgen we het verhaal van verschillende kanten te zien, hetgeen voor fans vast wel een meerwaarde biedt.

Resident Evil: Operation Raccoon City screenshot Resident Evil: Operation Raccoon City screenshot

Street Fighter x Tekken

Release: 2012


“Zou het niet eens leuk zijn als ...” is een vraag die je je binnenkort niet meer hoeft te stellen bij Street Fighter en Tekken. Beide games gaan immers de strijd samen aan, door in elkaars stijl aan de slag te gaan. Eerst is het de beurt aan Street Fighter om zijn wil op te leggen en nadien zal men Tekken de kans geven om het laken naar zich toe te trekken. Ryu of Jin, de keuze ligt in elk geval bij jou, al zal je die keuze wel met hand en tand mogen verdedigen.

Street Fighter x Tekken staat gepland voor 2012 en verschijnt voor PS3, Xbox 360 en PS Vita. Die laatste versie krijgt een leuk extraatje mee. Niemand minder dan Cole van de inFamous-games zal namelijk zijn opwachting maken om van katoen te geven.

Street Fighter X Tekken screenshot Street Fighter X Tekken screenshot

En verder?


Capcom brengt traditioneel een hoop games uit en daar zitten zowel grote kleppers als kleinere titels bij. Op het lijstje voor 2012 staan nog: Ultimate Marvel vs. Capcom 3, World Gone Sour en Shrek's Fairytale Kingdom. Ook zouden we een nieuwe Dragon's Dogma mogen verwachten en moet een Capcom Digital Collection ergens in het eerste of tweede kwartaal verschijnen, terwijl ook een nieuwe MotoGP weer van de partij zou zijn. Over enkele andere projecten, zoals Steel Battalion: Heavy Armor, een speciale editie van Lost Planet en enkele Mega Man-titels is het onduidelijk of, hoe en wanneer ze zouden verschijnen. Tot slot is er nog de reboot van Devil May Cry waar Capcom mee bezig is. Een releasedatum voor het spel is er nog niet, al ziet het er wel naar uit dat we nog dit jaar met de nieuwe Dante aan de slag kunnen.

Speculaties


Phoenix Wright

Advocaatje spelen, het is iets wat gamers tegenwoordig als geen ander kunnen dankzij de Phoenix Wright-games. Officieel is er niets bekend over nieuwe titels in de reeks, maar een toekomstige release op bijvoorbeeld 3DS lijkt allerminst onmogelijk.

Monster Hunter

De Monster Hunter-reeks is vooral in Japan erg populair, maar ook in het Westen krijgt men meer en meer aandacht voor de games. Momenteel profiteert vooral Nintendo van die populariteit, maar het is goed mogelijk dat ook Sony in de toekomst een eigen Monster Hunter-game in de wacht sleept. De PS Vita zou het alvast goed kunnen gebruiken.

Viewtiful Joe

Toegegeven, het is eerder wishful thinking dan een speculatie die op aanwijzingen berust, maar de Viewtiful Joe-games deden het destijd erg goed. Voor ons mag er dan ook eindelijk een vervolg komen, zodat we opnieuw met de kleine superheld aan de slag kunnen in een kleurrijke maar actievolle sidescroller.

Resident Evil 6

2012 zou wel eens een echt Resident Evil-jaar kunnen worden. Er verschijnen alvast twee nieuwe games in de reeks, maar ongetwijfeld zit iedereen ook te wachten op de onthulling van Resident Evil 6. De afgelopen maanden doken er regelmatig geruchten op die het bestaan van de game bevestigden en er lekte zelfs al een logo dat afkomstig zou zijn van een presentatie achter gesloten deuren. Capcom zelf wil een zesde deel voorlopig echter niet bevestigen, al zegt men wel te willen terugkeren naar de wortels van de reeks "als" er een volgend deel zou komen. Wat ons betreft heeft Resident Evil 6 zich nu wel lang genoeg in mysterie gehuld, dus een onthulling in 2012 lijkt naast wenselijk ook waarschijnlijk.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.