4gamers.be

"Grootste Minecraft project ooit" bestrijkt ruim 5000 km²

Door Jay, 27-07-2014 11:59

We hebben al heel wat knappe Minecraft projecten zien passeren, maar dit is vermoedelijk toch het grootste, tenminste wat oppervlakte betreft. "Aerna" wordt beschreven als de grootste (multiplayer) server die ooit heeft/zal bestaan in Minecraft en is 5.242,88 km² groot.

De makers ervan zijn al twee jaar met het project bezig en willen de hele wereld vullen met quests, lore, dungeons, kastelen en dorpjes. Er wordt ook rekening gehouden met een realistische geografie. Het zal wel nog enkele jaren duren voor de hele map klaar is, als alles al afgeraakt want het is zoals gezegd een enorm grote oppervlakte. Dat brengt ook specifieke uitdagingen met zich mee, zoals de bestandsgrootte van de map. Die bedraagt 84GB, wat maakt dat kleinere secties op zichzelf bewaard moeten worden binnen het gehaal in plaats van bij elke aanpassingen meteen de hele map wordt bewaard.

Voor meer info over Aerna kan je hier terecht.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.