4gamers.be

Verenigd Koninkrijk straft niet langer voor illegaal downloaden

Door Jay, 22-07-2014 12:10, bron: eurogamer

In het Verenigd Koninkrijk wijzigen ze hun aanpak van piraterij. Voorheen kon je immers nog stevig aangeklaagd en gestraft worden voor het illegaal downloaden van zaken als films, muziek en games, maar de nieuwe aanpak legt de focus op sensibilisering en educatie, in plaats van op straffen.

Om te beginnen zou er een grootse, multimediale campagne georganiseerd worden voor de lente van 2015. Daarna zullen illegale downloaders niet langer gestraft worden voor hun daden, maar krijgen ze in plaats daarvan brieven toegestuurd waarin wordt uitgelegd waarom hetgeen ze doen illegaal is en welke impact dit heeft op de mensen die de films, muziek, games etc. maken. Er zouden dan ook makkelijke, legale alternatieven worden voorgesteld.

Wie illegaal downloadt, zou tot wel vier brieven per jaar kunnen ontvangen, maar indien die genegeerd worden en je gewoon verder illegaal blijft downloaden, zou er dus geen verdere actie ondernomen worden, buiten het blijven sturen van brieven. Zoals gezegd hoopt men mensen zo te kunnen sensibiliseren en hen naar legale alternatieven te kunnen leiden, die tegenwoordig makkelijk digitaal en tegen een goede prijs beschikbaar zijn.

Piracy screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.