4gamers.be

Titanfall op weg naar PS4?

Door Jay, 09-05-2014 15:14, bron: thesixthaxis

Een zekere Tidux, die het in het verleden al vaker bij het rechte eind had, heeft via Twitter gezegd dat Titanfall multiplatform gaat en reeds draait op PS4. Meer info kwam er niet, waardoor er ons niet veel meer rest dan afwachten, terwijl het tegelijk ook speculeren geblazen is met de nodige lepeltjes zout in de aanslag.

Microsoft en EA hebben op zich redelijk duidelijk gesteld dat de eerste Titanfall exclusief is en blijft voor de platformen van Microsoft. Die reactie kwam er na speculaties over een tijdelijke exclusiviteit, die er dus niet zou zijn. Feit is echter wel dat de overeenkomst nogal laat werd gecommuniceerd naar ontwikkelaar Respawn, en dus is het niet ondenkbaar dat men daar al bezig was met een PS4-versie. Die versie zou dus bestaan en volgens geruchten ook effectief gelanceerd worden. De vraag is echter hoe dit kan gezien de de exclusiviteitsovereenkomst tussen EA en Microsoft.

Een mogelijkheid is dat EA in het contract met Microsoft heeft laten opnemen dat Titanfall een bepaald doel moest halen qua verkoop om exclusief te blijven en hoewel de game tot nu toe al goed verkocht, zou het kunnen dat dat doel desondanks niet gehaald werd, hetgeen ook te maken kan hebben met de achterstand die de Xbox One momenteel heeft tegenover de PS4. Een tijdje geleden werd overigens ook al gefluisterd dat Sony bij EA op bezoek was geweest om te tonen wat Titanfall op de platformen van Sony zou opgeleverd hebben, hetgeen aanzienlijk meer zou geweest zijn dan het bedrag dat Microsoft zou hebben neergeteld voor de exclusiviteit, dus bij EA zouden ze weten wat ze momenteel missen.

Dat Titanfall naar PS4 zou komen is op zich dus niet ondenkbaar, maar veel hangt af van de aard van het contract tussen EA en Microsoft en daar hebben we geen concrete details over. Het enige wat dan nog rest zijn geruchten en speculaties. Dat een tweede Titanfall ook op andere platformen zal verschijnen, staat wel zo goed als vast.

Titanfall screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.