4gamers.be

NCAA Football-rechtszaak kost EA nog eens 8 miljoen dollar extra

Door Jay, 07-05-2014 11:01

EA en de NCAA liggen al enkele jaren overhoop. Aanvankelijk begon het in 2009, toen een rechtszaak werd aangespannen tegen EA omdat de gelijkenis van spelers zou gebruikt worden zonder compensatie. Daar kwamen nog nieuwe rechtszaken bij, onder meer omdat EA besloot om zijn NCAA Football 2014 game te annuleren en in plaats daarvan in zee te gaan met enkel de Collegiate Licensing Company, waardoor een nieuwe game gemaakt kon worden maar dan zonder de merken en logo's van de NCAA.

Uiteindelijk werden schikkingen getroffen, maar die zijn op zich ook al het voorwerp van nieuwe rechtszaken. Dit alles kost EA natuurlijk de nodige centjes. In het laatste kwartaal van 2014 was dat bedrag in totaal al opgelopen tot 40 miljoen dollar en in het afgelopen kwartaal is daar nog eens 8 miljoen dollar bijgekomen. In hoeverre dat bedrag nog zal oplopen, valt af te wachten.

Electronic Arts screenshot

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.