4gamers.be

Man verdiende half miljoen dollar aan gemodificeerde Xbox 360's

Door Jay, 03-11-2013 17:02, bron: kotaku

Komende week verschijnt in de VS de 27-jarige Shawn Guse voor de rechtbank voor misdaden betreffende copyright. Concreet paste hij Xbox 360-consoles aan zodat ze illegaal gedownloade games konden afspelen, wat hem volgens de FBI minstens 487.000 dollar opleverde.

Guse begon met het aanpassen van consoles in 2011, toen hij via een onderaannemer als netwerktechnieker voor Microsoft werkte. Dit is niet het enige onthutsende aan het verhaal, want in 2008 al moest hij een schikking treffen met Activision, dat hem had aangeklaagd voor het kraken en illegaal aanbieden van Call of Duty 3 voor Xbox 360 en Wii. Hij betaalde Activision toen 100.000 dollar. Microsoft zelf begon uiteindelijk een onderzoek en ook de FBI kwam erbij, waardoor Guse zich nu dus zal moeten verantwoorden voor de rechter.

4Gamers screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.