4gamers.be

64-jarige verspeelt in-game item van €20.000, klaagt ontwikkelaar aan

Door Jay, 27-10-2013 00:06, bron: kotaku

In het Westen werden de servers voor Lineage enkele jaren geleden al opgedoekt, maar in Zuid-Korea is het online spel, dat in 1998 werd gelanceerd, nog steeds erg populair. Zoals wel meer online games heeft ook Lineage een economie die maakt dat items gekocht en verkocht worden, vaak voor veel geld als het om zeldzame en gegeerde items gaat. Dit maakt het natuurlijk extra dramatisch wanneer je een duur voorwerp letterlijk verspeelt, en dat is precies wat een 64-jarige vrouw is overkomen.

De 64-jarige was aan het uiterst zeldzame Jin Myung Hwang's Conduct Sword geraakt, wat bij verkoop om en bij de 20.000 euro kan opleveren. Wie de waarde van een voorwerp nog wat wil opkrikken, kan er een enchanted versie van maken, maar dat houdt wel steeds een risico in. Voer je de enchantement niet goed uit of heb je gewoon pech, dan ben je het voorwerp in kwestie gewoon kwijt en blijf je met lege handen achter. Dit overkwam de 64-jarige vrouw, maar ze wilde het voorval niet zomaar laten passeren.

De vrouw vertelde dat het niet haar bedoeling was om het zeldzame zwaard te enchanten, juist omdat het zo zeldzaam is en ze het risico niet zou willen lopen om het kwijt te spelen. Dat het dan toch gebeurde, zou een ongelukje zijn geweest. Ze zou namelijk een veel goedkoper voorwerp hebben willen enchanten, maar om een of andere reden, zoals een verkeerde muisklik, selecteerde ze per ongeluk het zeldzame zwaard waarna de enchantement verkeerd liep en ze het zwaard kwijt was. Foutje dus, kan gebeuren, en dus vroeg ze NCsoft om haar zwaard te herstellen. NCsoft weigerde echter en daarop besloot de 64-jarige om de zaak voor de rechtbank te brengen.

Helaas voor de vrouw haalde ze haar slag niet thuis. Een log van het spel toonde namelijk aan dat ze redelijk consequent voorwerpen aan het enchanten was, en dat het daarbij ook vaak verkeerd liep. Zelfs nadat ze het zwaard kwijtgespeeld was, bleef ze proberen om andere voorwerpen enchanten. Er kon dus niet echt sprake zijn van een geïsoleerd geval dat per ongeluk verkeerd liep, en zelfs als dat het geval was, dan nog zou NCsoft volgens de rechtbank niet de verantwoordelijkheid hebben om het voorwerp te herstellen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.