4gamers.be

EA treft schikking in rechtszaak over Battlefield 3-helikopters

Door Jay, 17-08-2013 14:39, bron: joystiq

Begin vorig jaar was er sprake van een rechtszaak over Battlefield 3-helikopters. Textron, waarvan een dochteronderneming enkele helikopters produceert die ook in Battlefield 3 te zien zijn, vond het namelijk niet kunnen dat dit gebeurde zonder licentie. Textron maande EA dan ook aan om ermee te stoppen, want anders zouden verdere stappen ondernomen worden. Bij EA zetten ze die stappen zelf al door een rechtszaak te beginnen die moest aantonen dat het gebruik van de helikopters viel onder de fair use-regels en het First Amendment, en dat een licentie dus niet nodig is.

De verwijten en rechtszaken vlogen vervolgens wat over en weer, maar nu hebben beide partijen een schikking kunnen treffen. Wat die precies inhoudt, is niet geweten, maar de lopende rechtszaken zijn nu afgevoerd en de helikopters van Textron lijken gewoon in Battlefield 3 te blijven rondvliegen.

Battlefield 3 screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.