4gamers.be

Cliff Bleszinski wil dat Phil Fish terugkeert

Door Jay, 30-07-2013 13:41, bron: dudehugespeaks

Afgelopen weekend ontplofte op Twitter een kleine bom toen Phil Fish, de ontwikkelaar van Fez die erom bekend staat geen blad voor de mond te nemen, een verhitte discussie voerde met Marcus Beer, beter bekend als Annoyed Gamer van GameTrailers. Beer verweet Fish het feit dat hij altijd de eerste is geweest om het indie-beleid van Microsoft scherp te veroordelen, maar dat hij nu weigert om te reageren op het nieuwe beleid. Volgens Beer probeert Fish met zijn reacties tegen Microsoft dan ook gewoon goed te scoren bij een bepaald publiek. Fish pikte dit uiteraard niet en na heel wat geruzie, waarbij Fish nog een "kill yourself" naar Beer zou hebben gegooid, besloot Fish om Fez II te annuleren en uit de game-industrie, die hij "haat", te stappen.

De reacties op het voorval blijven niet uit. Sommigen vinden dat de industrie er zonder Fish beter voorstaat, terwijl anderen hem terug willen. Cliff Blezsinski zit bij die laatste groep. In een open brief vraagt hij Fish om terug te keren en de ontwikkeling van Fez II voort te zetten. Dat is Fish volgens Bleszinski verschuldigd aan zijn community, maar daarnaast is Fish volgens Bleszinski ook nodig in de game-industrie omdat hij als een van de weinige ontwikkelaars geen voorgekauwde PR-praat uitkraamt en gewoon spontaan zijn gedacht zegt, iets wat Bleszinski dus blijkbaar wel apprecieert. Bleszinski hekelde voorts ook het feit dat onder journalisten soms de tendens heerst om goedkoop op zoek te gaan naar controverse, omdat het bezoekers lokt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.