4gamers.be

EA betaalt niet langer voor gebruik van wapens in games

Door Jay, 08-05-2013 12:28, bron: vg247

EA heeft bekend gemaakt dat het niet langer zal betalen voor wapenlicenties. Bekende merken van wapens, zoals Walther, Colt en Remington, zullen nog steeds in games aanwezig zijn, maar dan onder het zogenaamde fair-use principe. "Een boek betaalt bijvoorbeeld ook niet voor het gebruik van het woord 'Colt'," is de redenering van EA.

Vermoedelijk heeft EA de maatregel vooral getroffen om extra centjes te betalen. Tot voor kort had EA namelijk nog dure wapenlicenties voor haar games, onder meer voor Medal of Honor: Warfighter, waar bij de marketing ook gefocust werd op bepaalde wapens. Hoe dan ook valt het nog af te wachten op de verschillende merken akkoord gaan met de beslissing van EA. Bell Helicopter, een bedrijf waarvan voertuigen in Battlefield zitten, heeft EA namelijk al voor de rechter gesleept omdat het gebruik van de voertuigen volgens Bell verder gaat dan fair-use en een inbreuk is op hun handelsmerk.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.