4gamers.be

Fox Engine "per ongeluk" bevestigd voor The Phantom Pain

Door papfles, 15-03-2013 12:12

Eerder deze week werd geteased dat we vandaag wat meer te weten zouden komen over The Phantom Pain, een spel waarvan inmiddels algemeen wordt aangenomen dat het eigenlijk Metal Gear Solid 5 is. Officieel is dat echter niet. De studio achter het spel is het onbekende Moby Dick Studio uit Zweden en de maker is een zekere Joakim Mogren. Dat Joakim een anagram is van Kojima zal wel niet zo toevallig zijn. GameTrailers mocht de man nu interviewen over The Phantom Pain en hoewel we uiteindelijk niet zoveel nieuws te zien hebben gekregen, kwam toch enkele interessante zaken naar boven.

Om te beginnen kregen we Joakim Mogren in hoogst eigen persoon te zien en blijkbaar heeft hij, toevallig net als het hoofdpersonage van The Phantom Pain, een ongelukje gehad met zijn gezicht. Dat Joakim zich in hoogst eigen persoon liet zien mag je trouwens ook wat relativeren. Naar alle waarschijnlijkheid betreft het een acteur die een rol speelt, iets wat vooral op het einde nogal duidelijk blijkt. Hij ontwijkt namelijk veel vragen en kan amper iets over de game bevestigen, maar naar het einde toe liet hij wat nieuwe beelden, artwork en screensjots, zien op zijn iPad. Op sommige van de beelden dook plots het logo van de FOX Engine op. De interviewer merkte dit "toevallig" op en aan de reactie van Joakim te zien was dat niet echt de bedoeling ... of wel?

Het lijkt nu alleszins officieel: The Phantom Pain maakt gebruik van de FOX Engine, die normaal exclusief gebruikt wordt door Konami. Op de Game Developers Conference later deze maand zouden we alvast antwoorden krijgen op al onze vragen omtrent de game. Toevallig zal ook Hideo Kojima op de Game Developers Conference zijn om er de FOX Engine en Metal Gear Solid: Ground Zeroes te tonen. Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain zal er dan ook nog wel bij kunnen, zeker?

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.