4gamers.be

Gears of War scoort bij vrouwen vanwege gebrek stereotiepe gamevrouw

Door papfles, 14-02-2013 00:09, bron: www.oxm.co.uk/50193/epic-a-female-gears-of-war-star-would-be-tough-to-justify/

Gears of War wordt als een pure testosteron-game aanzien, maar blijkbaar zouden er ook heel wat dames zijn die graag met deze shooter aan de slag gaan. Chris Perna, art director bij Epic, legt uit waaraan dat zou kunnen liggen.

"In Gears moet je wat vuil zijn. Als je een aantrekkelijke, stereotiepe, sexy vrouw wil, dat doen heel veel games al en het is wat cliché op dit moment. Je ziet de implantaten en het blonde haar en de broek en je kan al met je ogen draaien. Het is alsof het de ideale vrouw is voor de gamenerd. Net omdat wij die richting niet zijn uitgegaan, hebben we meer geloofwaardigheid, denk ik. We hebben meer potige personages, maar ze zijn nog steeds vrouwelijk. Anya komt heel vrouwelijk over en ik denk dat het werkt." Net daarom zouden vrouwen het spel graag spelen, omdat ze zich sterk voelen met deze personages, stelt Perna.

Toch moeten we niet snel een vrouwelijk hoofdpersonage verwachten, al vindt Perna het wel een interessant idee. "Als je bekijkt wat er nu verkoopt, is het moeilijk om een vrouwelijk hoofdpersonage te rechtvaardigen."

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.