4gamers.be

EA verwijdert links naar wapenfabrikanten van website

Door papfles, 28-12-2012 00:02, bron: bbc

Bij Medal of Honor: Warfighter werd er weer ingezet op authenticiteit. Daarbij werden ook tal van echte wapens in het spel verwerkt, zoals wel vaker gebeurt in shooters. Ook bij de promotie van het spel werd dan regelmatig de nadruk gelegd op de wapens en de fabrikanten, tot in die mate dat er ook rechtstreekse links naar die fabrikanten op de website stonden. Ook promopraat werd daarbij niet geschuwd.

Die links zijn nu echter wel verwijderd, in de nasleep van de schietpartij in Newton, waarbij 20 kinderen en tal van begeleiders het leven lieten. "We vonden het niet gepast en hebben de links dan ook verwijderd", liet EA verstaan. Ook de NRA haalde ook al scherp uit naar dit soort praktijken. Zo zei Wayne LaPierre, vice-president van de NRA (National Rifle Association) het volgende: "Een corrupte, gevaarlijke en corrumperende schaduwindustrie verkoopt en promoot geweld tegen haar eigen volk in dit land".

Medal of Honor: Warfighter screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.